Produse consumate toamna asta

Dacă în vară am consumat multe produse pentru corp și mai nimic pentru ten, în mod deloc surprinzător pe toamnă a fost pe dos. Mă bucur că am reușit să mai consum câteva produse de machiaj și ceva mai multe pentru îngrijirea tenului, unde mai am și altele pe terminate, însă n-am mai vrut să trag de timp cu articolul ăsta fiindcă mi-au curs niște resturi dintr-un produs și abia așteptam să le pozez, iar apoi să le duc la reciclat - că veni vorba, pe lângă ce vă arăt aici cu impresii mai strâng și alte ambalaje similare de dus la recliclat în Kaufland, de la apă de gură, produse de-ale lui Dan etc. Așa că mormanul total e mult mai mare.


Vulcanii Noroioși, Buzău - vara sau iarna?

De multe ori de-a lungul timpului am vrut să scriu despre locuri din România care mi se par frumoase sau măcar interesante, dar n-am făcut-o cu multe dintre cele care mă gândeam că sunt bine cunoscute de toată lumea și vizitate deja de cei mai mulți, însă am realizat că e o impresie înșelătoare, întotdeauna o să se găsească persoane care n-au vizitat anumite locuri și poate au nevoie de un îndemn sau niște informații în plus. Azi m-am oprit asupra Vulcanilor Noroioși, că tot ne bate iarna la ușă și știu că nu e un loc la care s-ar gândi prea multă lume să meargă iarna, deși pentru „senzații tari” e o opțiune de luat în calcul.

Cele două experiențe - vară și iarnă - sunt foarte diferite, eu prima oară am văzut Vulcanii Noroioși într-o iarnă, iar apoi i-am revizitat vara și fiecare variantă mi-a oferit o altă experiență. Am făcut împărțirea pe astea două sezoane, după cum le-am vizitat, însă se poate face și între perioadă uscată și perioadă cu ploi sau ninsori, fără să mai conteze anotimpul exact.

Focus pe schimbări și mici progrese

Mai e atât de puțin din anul ăsta și fără să-mi propun asta am început să fac în gând tot felul de retrospective de câteva săptămâni, ba chiar am început să vizualizez ce-mi doresc de la anul următor și cum l-aș vedea în cel mai ideal mod, dar păstrând o mare doză de realism.

Cuvântul care a definit anul ăsta a fost schimbare - am mai vorbit vag și aici despre schimbări - și am încercat să mă focusez în paralel pe cele exterioare și cele interioare, dar le-aș mai putea împărți și între schimbări imediate și schimbări din viitor. Pentru că unele sunt mai ușoare și cu rezultate rapide, în timp ce altele necesită timp, efort și răbdare, iar la capitolul răbdare mai am de lucrat.

Frânturi de toamnă din București | 2021

Când am scris articolul București înflorat - primăvara 2021 am zis că perioada cea mai frumoasă pentru a te plimba prin București sau a-l vizita e primăvara, însă pe moment uitasem cât de frumos e și toamna, mai ales una cu vreme așa bună ca cea de anul ăsta, mai corect spus e că aprilie și octombrie sunt lunile în care orașul e cel mai frumos. Chiar și în ciuda neajunsurilor și a tuturor problemelor, există mai multe locuri care arată minunat în perioada asta. Am vrut să-mi rămână și pe blog niște frânturi de toamnă, fiind un anotimp pe care-l iubesc tot mai mult de la an la an. De acum se cam scutură ultimele frunze, din păcate, mă bucur că am imortalizat cât mai mult, însă pun aici doar mici bucăți.

O să las doar pozele să vorbească în continuare, mai menționez doar locațiile - preferatele mele sunt cam aceleași în fiecare toamnă, dar aici am adunat exclusiv poze din toamna 2021, așa că mai menționez câteva locații la final. Ordinea e aleatorie.

Parcul Izvor:

Rutină de îngrijire a tenului: reguli de bază

Am vrut de multe ori de-a lungul anilor să fac un articol cu rutina mea de îngrijire a tenului, însă mereu amânam și mi-am dat seama abia recent și de ce făceam asta: pentru că n-am avut niciodată o rutină fixă, bătută în cuie, diferențe mici de pași și produse există de la o zi la alta, iar de la o lună la alta pot exista și schimbări mai mari. Nu doar pentru că încă mai testez produse sau cum e mai bine să le combin, dar și pentru că mă adaptez în funcție de nevoile de moment ale tenului meu.

Așa că am decis ca în loc să prezint o rutină fixă și niște produse exacte să scriu la modul general despre rutină: o să împart între pași de bază și cum procedez eu cu ei, în linii mari, iar apoi o să scriu doar pe scurt despre restul pașilor, despre seruri, tratamente și ingredientele lor active. Totul e dintr-o perspectivă personală și articolul îl scriu mai mult cu gândul la persoanele care nu au neapărat prea multă experiență cu îngrijirea tenului.